Stanley & Livingstone

Algemene informatie

EEN WERELDATLAS KIEZEN WAAR MOET IK OP LETTEN?

De inhoud van de wereldatlas
Het formaat en de gedetailleerdheid (met harde cijfers)
De prijs van een wereldatlas
Een wereldatlas voor kinderen
Wereldatlas voor op school


De inhoud van de wereldatlas
De verschillen zitten vooral in de ruimte die gegeven wordt aan het kaartengedeelte en aan het deel informatie. Uitblinkers in het informatiegedeelte zijn:  de Times reference Atlas onze eigen Grote Bosatlas en de nieuwe Wereld Bosatlas.  Over het algemeen is een wereldatlas van Times meer gericht op kaarten; op de cartografie.


Formaat en gedetailleerdheid
Over het algemeen geldt hoe groter, hoe gedetailleerder de wereldatlas is. Het zal dan ook niet verbazen dat de Grote Times Atlas of the World de meest gedetailleerde atlas is ter wereld. Er staan meer dan 200.000 namen in genoemd van landen, streken, plaatsen, bergen, meren en  rivieren. Maar het is ook meteen een echt kloek boek van 46 cm hoog en 6 cm dik.  Geen wereldatlas om in een schooltas dagelijks mee naar school te nemen, maar wel een die op een vaste plek in huis doorgebladerd kan worden.

Een vergelijking in harde cijfers tussen de wereldatlassen

Plaatsnamen - maat - aantal pagina's - Naam van de atlas

720        31 x 24 cm   120   Junior Bosatlas (Nederlandstalig)
7.600     32 x 25 cm   168   Basis Bosatlas (Nederlandstalig)
20.000   35 x 25 cm   288   Grote Bosatlas (Nederlandstalig)
21.000   16 x 11 cm   256    Times Mini World Atlas
25.000   22 x 16 cm   240   Times World Atlas compact edition
128.500 38 x 28 cm   640   Wereld Bosatlas (Nederlandstalig)
140.000 38 x 28 cm   440   Times Concise World Atlas (De Times atlas)
200.000 46 x 32 cm   416   Times Comprehensive World Atlas (De grote Times atlas)

De prijs van een wereldatlas
We hebben in de atlas winkel al een wereldatlas vanaf € 10,95 maar ook tot aan € 190,- In het zoekschermpje rechts op deze pagina kunt u als u dat wilt op - uitgebreid zoeken - klikken. Daar heeft u de mogelijkheid om een wereldatlas  in een bepaalde prijsklasse te selecteren. Vul dan in het bovenste vakje het woord atlas in en in de prijsvakjes b.v. 50 en 120. Dan ziet u alleen die atlassen  die tussen de € 50,- en € 120,- zijn.
Alle prijzen in de atlas-winkel zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten. U kunt de verzendkosten voordat u besteld zien als u de atlas in u winkelwagentje plaats en dan op de knop - bereken uw verzendkosten - klikt.  We rekenen per bestelling maar 1x verzendkosten ook al besteld u meer producten.

Een wereldatlas voor jonge kinderen
Kinderen worden van nature aangetrokken door de kleuren van een wereldatlas. Een wereldatlas is dan ook mooi en leerzaam. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een wereldatlas rekening te houden met de leeftijd en interesses van het kind. Heel jonge kinderen hebben nog geen idee van de wereld. Dat moet nog worden ontwikkeld. Kinderen die dat wel al een beetje hebben, willen graag in de atlas aanwijzen waar ze wonen. Om de wereldoriëntatie te ontwikkelen wordt bij kinderatlassen veel gebruik gemaakt van afbeeldingen; plaatjes van onderwerpen die kinderen aanspreken en die ergens op de wereld van toepassing zijn. Waar leeft de olifant? Waar wonen de eskimo's en waar staat de Eiffeltoren? Kinderen leren de wereld kennen op hun eigen tempo. Een wereldatlas helpt ze daarbij. Voor welke leeftijd een kinderatlas geschikt is staat bij de atlassen op onze site vermeldt. Maar het is een indicatie. Sommige kinderen lopen wat voor. Maar laat kinderen in elk geval lekker bladeren in een kinderatlas, dan pikken ze vanzelf op waar ze aan toe zijn. En voor je het weet hebben ze vragen die je zelf moet opzoeken! We hebben een aantal erg leuke wereldatlassen voor kinderen in huis. Kom ze gerust bekijken in onze winkel, maar u kunt ze ook direct hier op de site bestellen.


Wereldatlas voor op school
Door de jaren heen hebben we veel atlassen aan scholen verkocht. Basisscholen zijn erg enthousiast over de atlassen voor kinderen. In de lagere klassen van het Basisonderwijs worden de Junior Bosatlas atlassen veel gebruikt. Wat later komt de Basis Bosatlas (vanaf 10/11 jaar) Voor de Middelbare School leerlingen hebben we natuurlijk de beroemde Grote Bosatlas. Maar de 'Grote Bos' kan ook heel goed als atlas voor thuis dienen. Bosatlassen geven naast kaarten van landen en continenten ook heel veel statistische kaarten die de belangrijke thema's in onze wereld verduidelijken. Een Bosatlas heeft ook veel aandacht en ruimte voor Nederland.

De taal van de atlassen
Daar kunnen we duidelijk over zijn. Een kinderatlas en een schoolatlas is natuurlijk in het Nederlands. En de keuze is gelukkig ruim. Voor een familieatlas is de keuze beperkter, maar met de Grote Bosatlas en de nieuwe Wereld Bosatlas zijn er gelukkig kwalitatief goede atlassen in het Nederlands. De overige atlassen zijn in het Engels waarbij vooral de atlassen van Times, en dan met name de Concise Atlas (dé Times Atlas) en de Comprehensive of grote Times Atlas cartografisch gewoon meer in huis hebben. De Grote Times Atlas is een geweldige atlas voor gevorderd thuisgebruik, maar ook voor professioneel gebruik.

Meer informatie? Klik op onderstaande (rode) link.

OVER ATLASSEN:
Geschiedenis van atlassen
Wat is een atlas eigenlijk?
Wat kun je met atlassen?
Wereld atlassen up-to-date
Speciale atlassen
Wegenatlassen voor landen
Oude atlassen
De uitvoering van de atlassen


 

Terug


Copyright © 2003-2020 Vicus eBusiness Solutions bv Powered by Zen Cart